default_mobilelogo

Bugün tatlı krizlerine çözüm olacak, ara öğünlerde atıştırabileceğiniz bir tatlıcık tarifi veriyorum. Bir kaç tarifte görmüştüm benzerlerini ne zamandır denemek istiyordum.

 Hem eat clean felesefesine uygun hem de diyet yapanlar için uygun ara öğünler olabilir. İşte detaylar... Yazının en altında besin değerlerini bulabilirsiniz.

 

Malzemeler

20 adet kuru kayısı (160 gr.)

4 yemek kaşığı yulaf kepeği ( 40 gr)

18 adet fındık ( 18 gr.)

1 avuç badem (30 gr)

50 gr rendelenmiş Hindistan cevizi

 

 

-Kayısıları yıkadıktan sonra yumuşaması için 1-2 saat kadar oda sıcaklığındaki suda bekletiyoruz.  Ben aynı şekilde badem ve fındıkları da beklettim çünkü biraz yumuşaması daha iyi ezilmesine sebep olur hem de kuruyemişlerin içinden ayırdığım için üzerindeki tuzları gitsin istedim.

 

-Rondonun içine kayısı, yulaf kepeği, fındık ve bademlerin hepsini atalım, sonra ıslanması için sadece 1 yemek kaşığı kadar süt ekleyelim ( süt yoksa su da olur). Rondonun yüksek devrinde yaklaşık 5 dakikada homejen bir kıvam alacaktır.

 

-Biraz yapış yapış kendini salan bir kıvamı olacak bu nedenle 2-3dakika kadar buz dolabında bekletelim. Buzdolabından çıktıktan sonra daha sert bir kıvam aldığını göreceksiniz.

 

-Elimize alacağımız fındık büyüklüğündeki ezmeyi avucumuzda top yapıp başka bir kaba döktüğümüz Hindistan cevizine bulayalım. 1 saat buzdolabında bekledikten sonra tam yeme kıvamına geliyor.

 

- Bütün ezme bittiğinde benimkinden 18 adet top çıktı.

 

Tadına gelirsek; kırıntılar halinde dişe gelen kuru yemişler ile birleşen kayısının o tatlı hali bence harika bir atıştırmalık..

 

 

Malzemeler

Miktar

kCal

Karbonhidrat

20 adet kuru kayısı

160 gr

400

81

Yulaf kepeği

40 gr

98

26

18 adet fındık

18 gr

116

1,7

1 avuç badem

30 gr

173

2,1

Hindistan cevizi

50 gr

302

3,2

 

Toplam

1089

114

 

1 adet topçuk : 60,5 kCal,  6,33 karbonhidrat içeriyor.

 

 

*Fındık ve badem evde olduğu için kullandım ama siz ne varsa onu kullanın.

 

*Eğer kalorisi biraz daha az olsun isterseniz kuruyemiş mikrarını azaltabilirsiniz ama bu haliyle mükemmele yakın bir tat yakalayacaksınız ;)

 

Sağlıklı az kalorili günler dilerim.

 

Merve...

 

Eat clean felsefesinin ne olduğunu öğrenmek için Tık Tık...

Eat Clean Fıstık Ezmesi tarifi için TIK TIK

Mısır Ekmeği tarifi için TIK TIK