default_mobilelogo

Thassos macerasından sonra tatilimizin 3. gününde Halkidiki/Chalkidikia bölgesine doğru yola çıkıyoruz. Tahminimizce 3 saatlik yolumuz var. Aklımızda Kavala’yı gezmek bile var. Halkidiki bölgesinde planımız 3gece Kassanda adasına Skala Fourka’da kalmak, 3 gece de Sithonia Adasında Neos Maramarasta kalmak.

 

Ancak düşündüğümüz gibi olmuyor. Keramotiden Kavalaya gidene kadar yol tabelaları çok az olduğu için sürekli yol sormak durumunda kalıyoruz, karşılaştığımız insanların birçoğu İngilizce bilmediği için şansımızı kullanarak yol tercihi yapıyoruz :) Haritada görünen en soldaki yoldan gittiğimizi çok sonra anlıyoruz ve 36 km lik yolu 1,5 saat civarında tamamlayarak tarihe geçiyoruz ;)

 

Minik bir tavsiye size: mavi ile 44 km lik işaretlenen ana yolu kullanın, diğer yollara nazaran daha iyi ve Zarkadia’da otoban yoluna bağlanıyor, rahat ederseniz. 

 

Yunanistan otobanlarında 100 km de bir 2,4 euro luk bir geçiş ücreti ödeniyor söylemeden edemeyeceğim...

Hızlı bir Kavala turunun ardından tekrar yola çıkıyoruz ve macera başlıyor.

 

Amacımız Poligros üzerinde Kassandra Adasına gitmek… Ancak yollarda hiç tabela yok,olsa bile çoğu Yunan Alfabesinde yazıldığı için tabelaları sadece seyrediyoruz. Çaktırmıyoruz ancak hepimiz garip bir korku içindeyiz… Ya arabaya bir şey olursa, ya lastik patlarsa, ya bir şey olursa diye ama birbirimize çaktırmadan hatta eğlenerek yola devam ediyoruz.

Telefonlardaki navigasyon çok yavaş okadar dağdayız yani :) Nerede olduğumuzu bilsek etraf çok güzel aslında… Ayçiçek tarlalarını görünce tabi dayanamıyoruz :)

 

 

Birçok dağ köyü, bucak, ıssız ormanlar, tali yollar geçtikten sonra yaklaşık 5 saat sonra kalacağımız yer olan Skala Fourkas’ya varıyoruz. 

Siz siz olun macera aramayın ve yukarıdaki harita Selanik üzerinden mavi ile işaretlediğim yolu kullanın, dönüşte bu yoldan dönüyoruz ve nasıl bir hata yaptığımızı anlıyoruz…

 

 

Kassandra aslında bir ada ama çok yakın olduğu için küçücük bir köprü ile kara ile bağlantısı var.

Skala Fourka çok küçük ve sakin aslında bir köy, konaklama yanlış bir nokta bence. Afiytos yada Vourvoru daha iyi olabilirmiş.

Yol yorgunluğunun üzerine akşam olmuş, hava serinlemiş demeden denize giriyoruz ve bütün olumsuzlukları arkada bırakarak tatilin keyfini çıkarmaya devam ediyoruz.

 

Skala Fourka nın merkezinde sahilde zaten 2 adet balık restauranı var biz sağ taraftakini seçiyoruz ancak ne kadar yorgunsak demekki ne yediklerimizin fotoğrafını çekmişim ne de mekanın:) Kumsalın kenarında güzel bir yerdi.

 

Ahtapot ızgara+pilavlı midye+kalamar+cacık+kabak kızartması+rokali marullu salata+5 kola+2 portakal suyu+ikram olarak dondurma toplam 64 Euro veriyoruz.

*buradaki kabak kızartması ve kalamar çok güzeldi.

 

4. gün artık biraz dinlenelim diyerek Otelimiz Akropolis Otel in önünde bulunan Zattero Seaside Bar dan denize giriyoruz.

 

Gece başlayan yağmur gün devam edecekmiş şaşırıyor muyuz hayır çünkü biz her tatile gittiğimizde mutlaka yağmur yağar mevsim farketmez :)

Zattero seasidebar’a giriş ücretsiz, şezlonglar ücretsiz, mekan harika, deniz de güzel başka ne isteyebiliriz ki…

 

Gelir gelmez ikram edilen buz dolu kova içerisindeki sularla birkez daha gönlümüzü fethediyorlar.

 

 

 

Akşam yemeği için planımız AFİTOS… Afitos için detaylı yazmak gerektiği için buyurun bol fotoğraflı  AFİTOS YAZISINA...

 

Tatilimizin 5.gününde Skala Fourka'dan yaklaşık 6-7 km güneyde POSSİDİ sahiline gidiyoruz. Övüldüğü ve mutlaka gidin denilen kadar vardır. Berrak mükemmel bir deniz var. 

 

Bütün günümüzü Cocus Beach Bar da geçiriyoruz. Şezlonglar, şemsiyeer, hamaklar, beşikler ücretsiz, tessis mükemmel, hizmet kalitesi yüksek.

 

Fiyatlar ise heryerde olduğu gibi standart. Biralar 3-4 euro, softdrink 2-3 euro...

 

Akşam ise yemeğe KALİTHEA ya gittik, gençliği takıldığı, barların bol miktarda olduğu bir merkez. Gündüz denizde çok yorulduğumuz için fotoğraf çekmemiş pek ama siz gidin bol bol eğlenin :)

Yemek için ilk bulduğumuz restoranta oturduk. Adını hatırlayamadım çok acıkmışız demek ki :)

2 barbun tabağı+1 çupra+salata+midye tabağı+kalamar+cacık+2 soft içecek ve 1 küçük barbaynni uzo için toplam 90 euro ödüyoruz. Yemekler ise 'ehh işte' diyebileceğim kalitede. Barbunların içleri bile temizlenmemişti hiç hoşuma gitmedi :(

 

 

 

 Tatilimizin 2. bölümü de bitiyor ve Halkidiki Bölgesinin ortasındaki yarımada olan Sithonia' ya doğru hareket etmek üzere ayrılıyoruz.

 

 

 

Devamı için:

 

Neden Yunan  Adalarına Gidiyoruz yazısı için TIKLAYINIZ

Kassandra Halkidiki Gezisi için TIKLAYINIZ

Kassandra Afitos  Turu için TIKLAYINIZ

Thassos Adası 1.bölüm TIKLAYINIZ

Thassos Adası 2.bölüm TIKLAYINIZ

Yunanistan Pasaport Vize Araç İşlemleri için TIKLAYINIZ

 

Diğer seyahat yazıları için:

Baharda Alaçatı yazısı için TIKLAYINIZ

Bir küçük EDİNBURGH-İSKOÇYA turu için TIKLAYINIZ

Bir Eylül Rotası: ÖLÜDENİZ

Doğa Harikası: DALYAN- İZTUZU

Gerçek mi gerçek KAPUTAJ PLAJI

Egenin Başladığı yer: Kuzey Ege

Büyüleyici, hayran bırakan: AKYAKA AZMAK NEHRİ

Rüya gibi bir köy: MARMARİS SELİMİYE KÖYÜ

Bol yıldızlı bir tatil: ULUSOY KEMER HOLİDAY CLUB

BODRUM-BİTEZ Gezisi için TIKLAYINIZ

Bir Tatlı Huzur: URLA için TIKLAYINIZ

Küçük Bir Mola: İZMİR turu için TIKLAYINIZ