default_mobilelogo

Tatilimizin son 3 gününde ise Sithonia’nın en büyük yerleşim yer olan NEOS MARMARAS’ ta kalacağız. Çıkış noktamız olan Fourka ile Neos Marmaras arası yaklaşık 100 km. Yollar güzel bazı yerleri virajlı dikkatli olmakta fayda var. Romanya ve Bulgaristan turistlerinin araç kullanmalarına fazla güven olmuyor aklınızda olsun…

 

Güzel manzaralarda fotoğraf çekmek için dura dura tamamlıyoruz yolu ve karşımızda pek sevdiğimiz Neos Marmaras.

Kalacağımız otelin adı: Arias House… Booking’den  erken rezervasyon ile uygun bir fiyata yaptırmıştım ancak bukadar güzel bir yer beklemiyordum. 3 gece kaldığımız bu otelden, sahiplerinden, rehberlik hizmetlerinden pek memnun olarak ayrılacağımızı daha ilk günden anlıyoruz.

 

Şehir genel olarak kalabalık ve gerçekten şehir… Okul, marketler, klise, hastane her şey mevcut. Mübadele yıllarında Marmara Adasından göç edenlerin kurduğu bir şehirmiş… Enteresandır ki Türk izlerine rastlanır kalıntılar yok…

Yakın çevrede gezilecek pek çok yer var bu nedenle sadece Sithonia yarımadasına  4-5 gün ayırmak gerekli.

En tavsiye edilenler  Karidi/Orange Beach, Ormos Panagias Beach, Petras Beach...

 

 

İlk günümüzü LAGOMANDRA koyunda geçirdik, akşamüzeri olduğu için deniz biraz dalgalanmıştı bu nedenle pek keyifli değildi. Koyda bulunan otele ait bir snacbar mevcut, burada hamburger gibi bir şey atıştırıp kişi başı (6-7 euro)., biraz sahilde uyumanın keyfini çıkartıp Neos Marmarası gezelim diyerek erkenden otelimize döndük.

 

Neas Marmaras balık restaurantı açısından biraz az seçenek barındırıdıyor. Daha çok pizza ve domuzdöneri üzerine seçenekler mevcut. Bu nedenle biz 3 akşamımızı da PROVLİTA RESTORATTA geçirdik. Garson Nikos ile de ahbap olunca serviste hızlandı sağolsun :) Fiyatlar orta karar ilk akşam ortaya söylenen 1, 5 kiloluk deniz levreği ile 4 kişi toplam 115 euro (levrek+2 uzo+0.5 lt beyaz sarap+2 cacık+1 buyurdi -feta peynir, domates, biber güveçte- kızarmış zeytinyağlı ekmek + salata + karpuz ) ödedik.

 

Yemekler genel olarak lezzetli tavsiye edebilirim.

 

Tatilimizin 7. Gününe geldiğimizde ise çokça fotoğrafını gördüğümüz VOURVOUROU ya gidiyoruz.

Genel olarak kayalık alana kurulu, plaj kısmı da olan, herhangi bir tesisin olmadığı enterasan bir yer burası. Kayaların ilginç şekilleri büyük küçük herkesin ilgisini çekiyor. Bolca fotoğraf çekmeye yer var.

 

Genel olarak kayalık alana kurulu, plaj kısmı da olan, herhangi bir tesisin olmadığı enterasan bir yer burası. Kayaların ilginç şekilleri büyük küçük herkesin ilgisini çekiyor. Bolca fotoğraf çekmeye yer var.

Plaj biraz kalabalık olduğu için biz orman tarafına kamp sandalyelerimiz ile yerleşiyoruz. Sahil kum ve sığ olunca çoluk çocuk herkes burada…

Daha sonra yürüyüşe çıktığımızda arkada bir sahil olduğunu ve birkaç kişi haricinde kimselerin olmadığını görüyoruz, aklınızda olsun sağ taraftaki dağlık bölgenin arkasında hemen, yürüyerek de ulaşılabilir. (Bir üstteki resimde görbilirsiniz.)

 

 

Akşamüzeri dönerken son bir yerde daha mola verelim diyoruz sabah giderken gördüğümüz bu manzarada Aİ-GİANNİS koyunda aklımız kalmıştı ancak hem kalabalık olduğu için hem de rotamızdan şaşmamak için fotoğraf çekip yola devam etmiştik. 

 

 

 

 

Dönüşte burada denize girelim diyoruz ancak deniz dalgalandığı için vazgeçiyoruz… Haritada KASTRİ diye bir yer var arka kıyıda sote de kalmış burayı deneyelim diyoruz ancak herhangi bir tabela yok ortada.  Şans eseri bir yere giriyoruz ve küçücük bir koy… Birkaç aile, birkaç tekne, bolca balık… Midye kabuğu topluyoruz sahilden bol bol ve birkaç DİY projesi aklımda uçuşarak eğleniyorum…

 

 

Neos Marmaras’daki 2. Akşamımızda yine aynı yere gidiyoruz, Cuma gecesine denk geldiğimiz için canlı müzik sirtaki var pek bir eğleniyruz. Kah bizim buralardan kah Yunan havasından şarkılarla eğleniyoruz. Ortak şarkılar malum çok… Onlar Yunanca söylerken bizim Türkçe olarak şarkıya eşlik etmemiz herkesi pek bir mutlu kılıyor… Halkların gerçekten kardeş olduğunu bir kez daha anımsıyoruz… ve (1 çipura + 1 dana steak + 1 kuzu pirzola+ 1 tavuk sis + 2 cacık + 1 salata + 2 uzo) toplam 64 euro ödeyerek bu geceyi de sonlandırıyoruz.

 

 İyi gezmeler

Merve