default_mobilelogo

Hava şartlarından dolayı gitmek istediğimiz yerlere pek gidemesek de Sakız adası gerçekten güzel bir ada.

Sakız adası el değmemiş bakir koyları, taptaze balıkları ile turistleri seviyor, kendini sevdiriyor. 4 gün kısa geldi bize, bir daha gitmek istediklerim listesinde ilk sırada şu anda:) Gidebildiğimiz plajları anlatacağım kısa kısa.

Ama unutmayın ki Sakız adası dağlık bir ada ve mesafeler bu nedenle uzun sürüyor.

 

 

 

 

Elinda Plajı

Uzun, iri taşlı bir sahili ve taşlı bir denizi var. Deniz biraz soğuk. Herhangi bir tesis v.s. yok. Şezlong, şemsiye, duş, cafe… hiçbir şey yok.

 

Gördüğünüz gibi denizin rengi çok cezbediyor ancak sol tarafta görüne mavilik gerçek bir uçurum L Kıyı şeridi çok az sonra hemen derinleşiyor. Ama öyle böyle bir derinlik değil, sanki göktaşı düşmüş orası delinmiş gibi. Şahsen ben korktuğum için kaçtım hemen oralardan diğer taraftaki turkuazlıklara gideyim dedim, oralar da meğerse sazlık bölgeymiş. Yani rengi ve uzaktan görüntüsü gibi güzel deniz değil Elinda. Ama çadırımızı kurup, keyif yapmayı ihmail etmedik tabiki.

 

 

Karfas Plajı

Chios town’a 5 km mesafede en yakın plajlardan biri. Bir ilk günün yorgunluğunu atmak için tüm günü burada geçirdik. Bizim şansımıza biraz rüzgarlıydı hava ama güzeldi.  Git git derinleşmeyen, sığ, genellikle dalgasız pırıl pırıl bir deniz burası. Su sporları merkezleri bol miktarda mevcut. Türk ailelerinde en çok tercih ettiği yer burası zaten. Bence diğer plajların yanında adı bile geçmez ama özellikle çocuklu alilerin vazgeçilmezi olmuş burası.

İlk gün yorgunluğu ben fotoğraf çekmeyi unutmuşum, alıntıdır.

 

Agia Dynami Plajı

Olimpi köyü tabelasından sağa dönüp, köye girmeden U dönüşü yapıyorsunuz. Olimpi Mağarası geçtikte sonra çok güzel bir yoldan gidiliyor. Karşınıza çıkan manzara unutulacak gibi değil…

 

Etrafta herhangi bir tesis, şezlong şemsiye yok. Ağaçları altına gölge yer bulmak gerek. Tamamen bakir bir yer burası.  Yan tarafta hemen bir patika var, (fotoğrafta görünmeyen çalılı bir yol) 100-150 metre sonra daha bakir bir koy çıkıyor karşınıza.

 

 

Agia Fotini Plajı

Karfas plajından devam edince karşınıza çıkan güzel bir yer burası. Küçük taşlardan oluşan bir plaj. Etrafta birkaç tesis de var. Tüm ihtiyaçlar kaşılanabilir.

Genç nüfusun akın ettiği bir yer olduğu için geceleri bile dolu bir yer, 24 saat yaşıyan nadir yerlerden yani J

 

 

 

Lithi Plajı

Burası aslında bir köy… Hem de günbatımı ve balıklarıyla meşhur.

Denizi de güzel olduğu söylenir ancak hava şartları bize pis, yosunlu bir gün gösterdi Lithi… Ama siz mulaka gidin, özellikle gün batımında balık yemek oldun hedefiniz.

 

Lithiye giderken yol üzerinde organize olmayan ama denizin rengiyle dikkat çeken yanyana Trachili ve Vigla Plajlarını göreceksiniz. Hiç bir tesis yok, bakir bir bölge. Belki uğramak isterisiniz.

 

 

Vrontados Plajı

Otelimizin önünki plaj olduğu için yazıyorum. Aslında pek bir özelliği yok. Sadece bedense engellilerin denize girmesi için platform var burada. Tekerlekli sandalyey, platformun üzerine sabitleyip, düğmeye basmak yetiyor. Platform sandalyeyle denize sokuyor, düğmeye tekrar basıldığında çıkarıyor, üzerinde duş var, hemen açılıyor...  İlk defa gördüğüm için çok hoşuma gitti. İnsana nasıl değer veriliyr diye düşünmeden edemedim sahile her baktığımda.

Plaja geri dönersek, Vrontados kasabasının balıkçı limanının hemen yanında yer alıyor. Denize giren bir kaç kişi vardı ama cezbedici bir yer değil.

 

Aşağıdaki plajlar ise benim gidemediklerim ama size görmeyi tavsiye ettiklerimdir.

Mavra Volia Plajı

Mesta Limanı

Komi Plajı

Apothika Plajı

Vrulidia Plajı

Glari Plajı

Mersinidi Plajı

Didyma Plajı

Nagos Plajı

 

İyi gezmeler,

Merve