default_mobilelogo

Son seyahatimizde Kuşadası’ndan Samos Adası'na araç geçişi olmadığı için Sakız üzerinden gitmeyi tercih ettik.

Ben online olarak Hellenic Seaways’dan aldım biletlerimizi. Hellenic Seaways Yunanistan'ın adalar arasında ulaşımı sağlayan en büyük firmalardan biri. Kullanışlı bir web sitesi var. Bunun dışında Bluestar Ferries firması da var. Farklı farklı adalara ulaşım sağlıyorlar.

 

Hellenic Seaways ile hangi adalar arasında ulaşım sağlayabilirsiniz?

Kiklad Adaları

Sporades Adaları

Saronic Adaları

Kuzey Doğu Ege

Amogos

Andros

Folegandros

Ios

Kea

Kimolos

Koufonnisi

Kythnos

Milos

Mykonos

Naxos

Paros

Santorini

Serifos

Sifnos

Sikinos

Syros

Tinos

Alonnisos

Skiathos

Skopelos

Aegina

Agistri

Hermioni

Hydra

Poros

Porto Heli

Spetses

Lesvos(Midilli)

Chios(Sakız)

Fournoi

İkaria

Kavala

Limnos

Patmos

Samos

 

Aslında çok kolay sadece birkaç dikkat edilmesi gereken nokta var. İlk resimde yıldızla işaretlediğim yerde kampanyalar yer alıyor. %40, %50 indirimler oluyor, takip etmekte fayda var.

Şimdi detaylı olarak anlatmaya çalışacağım.

1.https://hellenicseaways.gr/en/ adresinden İngilizce sayfayı açın ve Online Booking sekmesine tıklayın.

2.Gidiş geliş alım yapacaksanız ‘Round Trip’ seçerek, tek yön alım yapacaksanız ‘One Way’ seçerek  ilerleyin.

3.Gidiş, geliş noktasını, kişi sayısını ve arama yapmak istediğiniz tarihleri seçerek ‘Search’ butonuna basınız. Unutmayın ki belli adalara belli tarihlerde gidip, geliniyor. İstediğiniz gün, istediğiniz adaya gidemeyeblirsiniz. Tatilinizi bu tarihlere göre ayarlamanız lazım.

4.Açılacak ekranda tüm detaylar karşınıza gelecek. Kalkış saati, varış saati, yolculuk süresi, geminin adı ve kişi başı fiyat. Eğer bu ekranda ‘No Results!’ diye bir yazı çıkarsa, o tarihte herhangi bir gemi yok demektir. Seyahat tarihlerinizi değiştirmelisiniz. Dikkat edin, bu fiyat bir kişinin tek yön fiyatıdır! Mavi ile işaretlediğim küçük buttona bastığınızda aşağıdaki detay ekranı açılacak.

 

 

5. Açılan ekranda bilgileri doğru bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Aracınızın tercihini doğru yapmalısınız, çünkü ona göre fiyatlandırma yapılacak.

Burada en çok kafa karıştıran konu; koltuk seçimi oluyor. 

Aşağıda Mavi ile işaretlediğim 14 euro olan seçimlerin tamamı aynı… Ortak alanların hepsi (Cafeterya, restaurant, teraslar…) kullanılıyor.

23 euro olan numaralı koltuklar ise, bulunduğu bölgeye göre değişik isimleri mevcut. Yine hepsi aynı, numaralı koltuk hakkı veriyor. Gerek var mı derseniz kısa süreli yolculuklarda zaten etrafa bakmak, fotoğraf çekmek için dışarlarda olunuyor, bu nedenle bence gerek yok. Bunların haricinde tabiki uzun yolculuklar için yataklı, banyolu seçeneklerde var. İstediğiniz birini seçebilirsiniz.

 

 

 

6.Bilgileri girip ‘Select Return Route’ a bastıktan sonra dönüş için uygun olan gemiyi seçiyorsunuz ve aynı bilgileri dolduruyorsunuz.

 

7.Dönüş için de gerekli bilgileri girdikten sonra ‘Price Calculation’ bastıktan sonra son ekrana ulaşmış oluyorsunuz. (sistem otomatik getiriyor bilgileri ama siz kontrol edin)

8.Total fiyat sağ üst köşede yer alıyor. Fiyatları, saatleri, girdiğiniz bilgileri tekrar kontrol edin. Bu son ekran olacak!

 

9.’Fill reservation fields’ basarak resmi bilgilerinizi verdiğiniz ekrana ulaşıyorsunuz. Bilgileri doldurduktan sonra ‘Continue Payment’ butonuna bastıktan sonra kredi kartı ile ödeme ekranı karşınıza çıkacak ve biletleriniz tamam.

 

 Artık güzel bir gemi yolculuğuna hazırsınız :)

 

 

 

BİLETİMİ ONLİNE OLARAK ALDIM, GEMİYE BİNMEDEN ÖNCE NE YAPMAM GEREKİYOR?  Derseniz;

-Mümkünse bir gün önce en yakın Hellenic Seaways ofisine (genelde limana yakın yerlerde oluyor) gidip, check-in işlemini yapın ve biletinizi bastırın. Burada saatlerde herhangi bir değişiklik olup olmadığını öğrenebilirsiniz. ( Bizim Sakız-Samos gidişimiz 2 saat ertelenmişti mesela)

-Yarım saat önce limanda olmanız yeterli. Saatler öncesinden gidip vakit kaybetmeyin.

-Bu gemiler bizdeki Şehir hatları vapuru gibi… Yani insanların günlük olarak kullandığı bir ulaşım aracı. Bu nedenle rahat olun. Herhangi bir gümrük, kontrol, polis, pasaport, vize filan uğraşmayacaksınız.

-Limanda sıraya girdiğinizde görevliler biletinizi kontrol edip, aracınızın önüne nereye gideceğinizi gösteren bir tabela koyacaklar.

-Gemiye giriş yaptıktan sonra bu konulan tabelaya göre size yer gösterilecek, aman bu yanlış sıraya girmeyin, gemiden inemeyebilirsiniz.

-Gemi limana yaklaştığında etrafı izlemeye dalmayın, gemi çok hızlı hareket ettiği için hemencecik yanaşıyor limana, inmekte gecikmeyin. Gemi içerisinde İngilizce anons yapılıyor ancak biz pek anlamadık ne dediğini, çok boğuktu. Siz karaya yaklaşınca inin aracınıza. Eğer aracınız yoksa kapının önüne gidin.

-Gemi genel olarak limanlarda beklemiyor, inecek yolcuları indiriyor binecekleri alıyor ve yoluna devam ediyor.

 

UNUTMAYIN!

Geminizin kalkış saati hava şartlarına, teknik sebeplerden dolayı değişebilir. Aktarmalı bir ulaşım planlıyorsanız saatleri mutlaka aralıklı olarak ayarlayın.

 

 

Sorularınız olursa İnstgramdan yada mail yolu ile ulaşabilirsiniz. Bildiğim kadarı ile yardımcı olurum...

 

Teşekkürler,

Merve