default_mobilelogo

Aslında herşey bir anda oldu... İnternette gezinirken reklamlarda 'Gelin Hamamı' başlıklı indirim kuponlarını görünce ışıklar yandı zihnimde biranda:) Hazır kuzenimi evlendirme telaşındayken, kınaya 20 gün varken Ağustosun ortasında da olsak neden bizde 'Gelin Hamamı' yapmayalım ama dimi :)

Hemen organize olduk 14 kişi aldık kuponlarımızı. Mekan: Crowne Plaza Harbiye idi. Temiz güzel bir yer ancak ancak çok daha güzel yerler mevcut tabiki... Tabi bu arada bütün organizasyon gelin hanıma süpriz olarak organize edildi:) Benim için en güzel kısım başladı böylece... Hazırlıklar hazırlıklar... Tabiki herşey bendeniz ellerinden, el emeği ile oldu.

 

Öncelikle canımıniçi kuzenime, güzel hediye sepeti hazırladım ayrıca her kişi için küçük hediyeler. İşte gelin hanımın Hamam seti... Konsept rengimiz tabiki de mor :)

 

-Tepsi (English Home)

-Peştemal (Madam coco)

-El havlusu

-Şampuan, saç kremi, duş geli, vücut kremi, sabunlar

-Vucut Spreyi

-Kese, lif

-Tarak

İçerik sizin bulabildiklerinize göre değişir elbet...

 

Önce Etiket yaptırmakla başladım işe, herhangi bir matbaada 3x3 cm kendinden yapışkanlı ve kalın karton olmak üzere 30 ar tane etiket bastırdım. Hediyelikleri paketlemek ve süslemek için.

 

Sabunlar ve şampuanları paketledim. Sabun olarak Duru seçtim, kokusu yoğun ve kalıcı çünkü. Şampuanlar ise otellerde verilenlerden. Altta sağ üstteki resimdeki gibi her kişiye -sabun, şampuan,saç kremi, koku- olmak üzere paket yaptım.

 

Ve tabi birde Gelin tacı... Gelin olurda tacı olmadan olur mu hiç :) Evde bulunan bir yapma çiçek alınır itina ile kesilir ve kurdelenin üzerine yapıştırılır. İşte bukadar.

 

 

Hazırlıklar böylece tamamlandı. Geri kaldı gelin hanımı süprizi bozmadan bir cumartesi günü üstelik eşya bakma telaşındayken bir gününü bize ayırmak. Neyse öyle böyle hallettik, bindirdik arabaya götürdük. Herşeyin amacı tabiki 'canımızın' biraz düğün stresinden uzaklaşması, unutması, havasının değişmesiydi... Masajla rahatlattık, oynakttık eğlendirdik :)

Gelin hamamı paketinin içinde; Geline 30 dak. masaj, kına merasimi,kınalar, tefler, meyve tabağı, içecekler vardı. Bütün bunları yapmak için 2 saat boyunca hamam bize kapatıldı. Ağustos ayında olduğumuzu düşünürsek fazla bile geldi. Hamam içerisinde -diğer hamamlarda da olduğu gibi -bir müzik sistemi yok buhardan etkilendiği için ancak ben küçük bir hoporlör götürdüm, müzikleri de ayarladım,  böylece hamamda müzik sorununu çözmüş olduk.

Hamam içinden resim paylaşamıyorum malum peştemallerle resimler pek uygun değil :)

Günün sonunda eğlendik mi hem de çok... 14 tane kızı bir araya sokarsan hemde cıbıl cıbıl eğlenir tabiki ;)... Güldük, oynadık, yıkandık paklandık, döktük kurtlarımızı kınadan önce, değişik bir gün oldu herkes için. Gelin kızımızı sorarsanız, hiç beklemediği bir organizasyonun içinde buldu kendini ve çok şaşardı tabiki... Birde siz siz olun damat tarafını çağırmayı unutmayın, biz kuzenler olarak organize olduğumuz için Dünyayı kendi etrafımızda özellikle kendi kardeşimizin etrafında dönüyor sandık ancak kayınvalideyi ve görümceleri unuttuk :( Neyseki gönül koymadılar  :)

 

Biz kısa zamanda bukadarını organize edebildik, sizin çok daha güzellerini yapmanızı  dilerim... Bütün gelinler mutlu olsun, eğlensin...

 

 

 Böyle bir organizasyona niyetlenirseniz Tarihi Cağaloğlu Hamamı nı araştırın derim, gruplara özel fiyatlar uygulanıyor ve araştırmalarıma göre çok daha güzel bir organizasyon sunuluyor.