default_mobilelogo

Anne olup emzirmeye başladıktan sonra en lazım olacak malzemelerden biri Göğüs pedi!

Ve maalesef o kadar faza çeşit, kalite ve fiyat farkları var ki denemeden, kullanmadan anlayamıyorsunuz en iyisini.

 

Göğüs pedi neden bu kadar önemli derseniz?

-Akan sütünüzün kıyafetinizde ıslaklık yapmasını engelliyor.

-Memeucunun kuru kalmasını sağlıyor ki bu durum memucu yaralarının fazla olduğu ilk aylarda çok önemli.

-Sütün kuruyarak mikrop üretmesini engelliyor.

-İç çamaşırlarınızın sürekli kirlenerek kirli çamaşır oluşmasını engelliyor:)

 

 

 

 

 

 

Göğüs pedinde olması gereken özellikler:( tamamen kişisel tercihlerim bunlar)

-Kesinlikle sızdırmamalı, emme kapasitesi fazla olmalı.

-Hava alacak şekilde pamuklu yüzey olmalı ki memeucu hava alabilsin.

-Tekli ambalaj içinde olmalı ki çantada kolay ve steril bir şekilde taşınabilsin.

-İnce olmalı ki süt dolduğunda iyice kalınlaşıp kıyafetlerden belli olmasın.

-Sütyene yapışan bantların 2 adet olması kaymaması için artı bir özellik.

 

Şimdiye kadar 6 farklı markanın ürününü denedim. Boyutları farklı olmakla birlikte yapıları da birbirinden farklı. Ben denemeler sonucunda aşağıdaki maliyetleri göz önüne alarak geceleri ve evdeysem Suavinex, eğer dışarı çıkacaksam, ince bir kıyafet giyeceksem, işe gideceksem MYCEY kullanıyorum. Ama denemediğim diğer markaları da denemeye devam edeceğim :)

 

Marka

Paket adeti

Fiyatı(TL)

Birim fiyatı/adet

bebedor

80

adet

34,9

0,436

baby&me

60

adet

13,99

0,233

avent

60

çift

39,9

0,333

lansinoh

60

adet

29,9

0,498

mycey

30

adet

14,9

0,497

suavinex

60

çift

33,99

0,283

 **fiyatlar 0612.2018 tarihinde ebebek.com.tr ve joker.com.tr adreslerinden alınmıştır.

 

 

Bebedor: Tek ambalajlı ve paketin içinden resimde görüldüğü gibi taşıma poşeti çıkıyor. İç yapışı jel olduğu için sütü güzel emiyor ancak fazlaca şişkinlik yapıyor. Süt emdikçe oldukça kalın bir tabaka olarak göğsünüzde kalıyor. Ve üst yüzeyde bariz bir ıslaklık bırakıyor. Ayrıca yapışkan yüzeyi muşamba gibi hışırhışır ses çıkartıyor ve tek bant mevcut. Kıyafetlerden dışarıdan çok belli oluyor, özellikle çalışırken hoş olmayan görüntüler oluşturması muhtemel. Bu durum beni çok rahatsız ettiği için hiç hoşlanmadım bu üründen.

 

 

Baby&me: 30 adet tek bir poşetin içine konulmuş şekilde satılıyor. Hijyeniklik açısından değerlendirdiğimizde evet bir eksik ama çantada taşımadan evde kullanım için sorun yaratmaz. Ürün yapısı biraz kalın, içine pamuk doldurulmuş gibi. Yeni kullanmaya başlanılan, kuru haliyle bile kıyafetlerden belli oluyor. Ve süt toplamaya başladıkça topak topak oluyor. Arkasındaki bant ise oldukça küçük ve dayanıksız. Özellikle gece kullanımları için pek uygun değil. Bu nedenle memnun kalmadığım ürünler arasında.

 

 

Avent: Tek ambalajlanmış olarak çıkıyor paketin içinden benim elimde kapalı paket kalmadığı için gösteremedim. Çantada taşımaya uygun hijyenik paketli. Göğüs üzerine otuması için kıvrım mevcut. Emiciliği, dokusu ve yapısı gayet güzel tek sorun arkasındaki bantların bir adet oluşu. Hareket halindeyken ve gece kullanımlarında kayıyor. Avent markasının herşeyinden memnunken göğüs pedine ‘Ehh işte’ diyorum.

 

 

Lansinoh: Tek ambalajlanmış, hijyenik paketlerde bulunuyor. Yapısı oldukça ince, dokusu çok yumuşak ve kıyafelerden belli olmuyor. Emiciliği gayet güzel. Hem de arkasındaki bant adeti 2! Göğüse oturması için iki kenarında kıvrımları var. Hiç sorun yaşamadan kullandığım ürünlerden. Ölçüleri diğerlerine göre daha büyük ve gece kullanımında bile kaymadan kalıyor.

 

 

Mycey: Tek ambalajlanmış hijyenik paketlerde bulunuyor. Diğerlerinden farklı olarak dikey ve yatay olarak gece ve gündüz farklı kullanım imkanı var. Dört kenarlarında bulunan kilit sistemi sayesinde sütün dışarı sızması imkansız hale geliyor. Arkadaki 2 bant sayesinde kayması pek mümkün değil. İnce yapısı sayesinde dışarıdan belli olmuyor. Benim favorilerim arasında bulunuyor.

 

 

 

Suavinex: Çiftli halde tekli ambalajlanmış olarak bulunuyor kutusunda. Paketleme sistemi mükemmel diyebilirim. Çantada taşıması çok kolay.

Ped yapısı oldukça ince, dokusu güzel. Sızdırma ve ıslaklık problemi yaşatmıyor. Tek sorunu arkadaki küçük ve 1 adet bant. Zaman zaman kayma problemi yaşanıyor.

 

 

 

Teşekkürler

Merve