default_mobilelogo

Artık beklemekten başka bir şey kalmadı bana düşen…

En son 27. Haftada yazmıştım, aslında o günden bu yana pek bir şey değişmedi… Hala hazırlıklarımı tamamlayamadım, hala boya yaptıramadım, hala işten ayrılmadım…

Tek bir fark var; artık daha ağırım… Her anlamda yavaşladım. Az biraz iş yapsam hemen nefes nefese kalıyorum.   Günlük yürüyüşlerimi artık daha yavaş yapıyorum. Yataktan kalkmak zor, oturmak zor,  uyumak ise çok zor… Bu dönemin bende yaptığı etki, bel ağrısı, sırt ağrısı filan değil sadece uykusuzluk! Tamam anlıyorum, vücut ilerleyen zamanlara kendini hazırlıyor ancak son 2 ayda iyi uyusaydım daha güzel olurdu bence :)

Bu hafta itibari ile toplam 9 kg aldım. Miniciğim artık pek minik değil, 2100 gr olmuş :) Artık doğduğu anda kendi başına yaşayabilir durumda…

Braxton-Hicks kasılmaları artık kendini göstermeye başladı. Karın kaslarında ani kasılmalar zaman zaman can sıkıcı olabiliyor. Ama rahim kendini hazırladığı için dayanmaktan başka çare yok… Bazen bebek hareketleri mi kasılmam mı ayırt edemesem de olduğum pozisyonda 1 dakika kadar bekleyince geçiyor olan her ne ise...

 

ÇALIŞMA İZNİ

32+0 da yasal olarak doktorunuzdan çalışabilir raporu almanız gerekiyor. Bazı durumlarda bu rapor verilemiyor, kendinizi çalışacağınıza şartlamayın. Mesela düşük bebek kilosu, tansiyon problemleri gibi… Max. 37. Haftaya kadar çalışabiliyorsunuz. Önce çalışabilir raporu alıp, sonra 34. Haftada çalışamaz raporu alma hakkınız mevcut. Bir kere rapor aldınız diye 37. Haftaya kadar çalışmak zorunda değilsiniz.

Mevzuata göre 16 hafta yasal iznimiz var. 8 Haftası doğumdan önce 8 doğumdan sonra olarak planlanmış ancak doğumdan önceki 4 haftayı sonraya aktarmak elbette hepimizin işine geliyor. Ancak ne kadar doğru düşünmek gerekir bence.

Hamileliğimin en başından beri ‘günüm dolsun hemen ayrılacağım izne’ derken şimdi kaç hafta daha çalışsam diye düşünüyorum. Psikolojik olarak kendimizi ve rahatımızı değil de doğumdan sonra bebeğimizle geçireceğimiz zamanı düşünüyoruz.

Bu haftalarda doktorlar ‘hastane çantası’nı hazırlamayı söylüyorlar. Ben toparlamaya başladım ihtiyaçları, tamamlanınca detaylıca yazacağım.

 

 Bu haftalarda ödem, işkinlik, mide ağrıları, mide yanması normalmiş aklınızda olsun ;)

 

Son Başbaşa Tatil

30.haftamda eşmin doğum günü vesilesi ile son kez başbaşa tatile gidelim dedik ve haftasonu için Antalya'ya gittik. Uçak için doktorumdan önceden izin almıştım, 37. haftaya kadar uçağa alıyorlar sorun yok ancak ben doktorumdan habersiz binmek istemedim. Uçakta ise herhangi bi sıkıntı yaşamadım. Bol bol güneş kremi ile kendimi koruyarak sorunsuz bir kaçamak yaşadık. Hamileyken denize girmek değişik bir tecribeymiş deneyimlemiş oldum :)

 

Herkese kolaylıklar

Merve