default_mobilelogo

Bir diy (kendin yap) projesi ile karşınızdayım bu sefer… Yeni evli vasfımı yavaş yavaş kaybediyor olsam da bu çatal bıçak takımlarım için yaptığım bu kutuyu yapalı biraz oldu…

 İhtiyacımız olan malzemeler:Çeyiz yerleştirme sırasında düşünmeden takımın kendi kutusunu atınca, hem koyacak yer bulamadığımdan hem de hep beraber koyulduğunda çizildiğinden yaptım bu kutuyu. Hem çok kullanışlı oldu, hem de baktıkça hoşuma giden bir iş oldu.

- karton sağlam bir kutu,

- orta bölmeleri yapmak için mukavva yada karton parçaları,

-yapıştırmak için silikon tabancası ya da japon yapıştırıcısı,

-istediğiniz gibi en az iki renk kumaş ( evde artmış kumaşlar da olur)

 

Nasıl yapacağımıza gelecek olursak adım adım anlatmaya çalıştım ancak yapalı biraz zaman olduğu için adım adım fotoğraflayamadım.

- Öncelikle bir kutu bulalaım benim kullandığım kutu hediye gelen bir kahve takımının kutusu…

-İlk aşamada çatal bıçak takımınızın boyutlarını çıkarın çünkü modelden modele boyutlar farklılık gösteriyor.

- Daha sonra kutunun içine nasıl yerleştireceğinize karar verin, biraz cetvel ve kalemle uğraşmanız gerekebilir. Ama sonuç güzel olacaktır ;)

- Daha sonra orta duvarlarınızı ayarlayın ve yapıştırın. Burada önemli olan kartonları 2 kat yapıp duvarın hem sağından hem solundan yapıştırmak.

- Orta duvarları yapıştırdıktan sonra kuruması için biraz bekletin ve yataydan kumaşla yapıştırarak devam edin. Benim kutumdan en üstte görünen dikey duvar gibi bir orta duvarınız varsa onu en sona bırakın, yoksa kumaşları yapıştırırken size engel olabilir.

- İçinin tamamını kumaşla kapladı iseniz köşelerine üstten kapama yapabilirsiniz. Kumaşlar köşelerde kat oluşturacağı için kötü görünebilir sizde herhangi bir kurdela ile oraları kapatabilirsiniz.

- İç kaplamalar bittikten sonra aynı şekilde yanları da kaplayın. İsteğinze göre altını da yapabilirsiniz ama ben yapmadım.

-En son aşamada ise üst kapağını yapalım.

 

 

 

 

İşte bukadar:) Deneyecek herkese kolaylıklar dilerim.

Merve