default_mobilelogo

Hamilelik döneminde en çok kafa yorduğum iş: Emzirme ve emzirme ürünleri oldu. Çalışma hayatına dönecek bir anne adayı olarak emzirme işini düzenlemek başlı başına önemli benim için.

Bunun da dışında uykusuzluğa pek dayamayan ben için, uyku önemli :) Bu nedenle ben uyurken başkalarının bebeği besleyebilmesi gerekiyor ki bunun da çaresi süt sağmak oluyor.

Hem süt üretimini de arttıyormuş sağma işlemi. Bebeği emzirdikten sonra 15 dakika daha sür çıkıyormuş bir memeden. Yada göğüslerin şişmemesi için, bir memeden emzirirken, diğer memeden sağım yapmak çok mantıklı geliyor.

Süt pompası alırken detay çok elbette. Elektirikli, manuel, tekli, çiftli, pilli v.s. Ben 1 aya yakın araştırıp, yeni anne olmuş arkadaşlarımın tavsiyelerini alarak kararımı verdim.

 

Doğum izniniz bitip işe gitmeyi planlıyorsanız ve zaman önemli diyorsanız: Elektrikli/pilli ve çiftli almalısınız.

Eğer; hemen işe dönmeyeceğim ancak evde kullanmak için gerekli olur diyorsanız: manuel ve tekli olanlardan almalısınız.

 

Özet olarak;

*Elektrikli ve manuel özellikli olmalı: manuel pompaların el yoracağı bir gerçek. Zaten yorgun ve uykusuz olan annenin pompalarken çaba sarf etmesine gerek yok bence. Elektrikle çalışmalı ancak her ihtimale karşı pille ya da manuel çalışma özelliği olmalı.

*Temizliği kolay olmalı: ne kadar az parçası olursa o kadar iyi! Süt ile temas eden parçasının az olması gerekiyor ki temizlerken gereğinden fazla zaman kaybetmeyelim. Pompa ile çekilen süt direk olarak toplama haznesine gitmelidir. Hortumlarda dolaşmaması gerekir.

*Fazla büyük olmasın, portatif olsun: İşyerine götürüp getireceğinizi düşündüğünüzde evet önemli bir nokta. Bu nedenle hastane tipi olanlardan uzaklaşmak gerekiyor.

 

 

Philips avent, medela, ameda, lansinoh, mamajoo benim araştırdığım markalar..

*Fiyatlar 2018 Nisan ayında webdeki ortalama fiyatlardır.

 

Ameda Purely Yours Lactaline Çiftli Elektrikli / Pilli Süt Pompa – 730 TL

Ameda Purely Yours Una Tekli Elektrikli / Pilli Süt Pompa – 470 TL

Hastane tipi ile ev tipi makinelerin karışımı olarak yapılmış bir cihaz. Hacim olarak biraz büyük ve fiyat olarak diğerlerine göre biraz yüksek. Bebek emişini taklit ederek gereksiz vakum uygulamıyormuş. Ben listeme sokmadım ama bilgi olsun diye burada dursun.

Ameda Alternatif Meme Ucu Seti (M-L) / 28.5 mm - 30.5 mm-83 TL

Ameda Alternatif Meme Ucu Seti (XL-XXL) / 32.5 mm - 36 mm- 83 TL

Videosu için tıklayınız

 

Medela Swing Maxi Çiftli Elektrikli/Pilli Süt Pompası+ Calma Biberon Başlığı - 900 TL

Medela Swing Maxi Tekli Elektrikli/Pilli Süt Pompası+ Calma Biberon Başlığı – 550 TL

Medela Mini Elektrikli ve Pilli Süt Pompası- 350 TL

Ameda’ya göre biraz daha portatif, hızlı ve etkili bir cihaz. Bebeğin doğal emişini taklit ediyor vedoğal bir vakum uyguluyormuş.  Tek olumsuz yanı biraz gürültülü çalışıyormuş.

Masaj ve uyarı sistemi ile anne sütünü hızlı çekme ve çoğaltma görevi görüyormuş. Neredeyse tüm blogları ve forumları okudum ve sonuç, memnun olanlar kadar olmayanlar da var. Yapılan yorumlarda ise; Swing modelinin Mini’ye göre daha iyi olduğu yönündeydi.

Ürünü incelediğimde yapısı itibari ile borularına süt kaçma ihtimali yüksek geldiği için, biberonlarını çok sevsem de bu markanın süt pompası olayına pek sıcak bakamadım.

Videosu için tıklayınız

 

Lansinoh 2'si 1 Arada Elektrikli/Pilli Göğüs Pompası-300 TL

Lansinoh Tekli Elektrikli/Pilli Göğüs Pompası- 185 TL

Geliştirilen yapısı itibari ile süt hava ile temas etmeden direk poşete/şişeye aktarılıyor. Lansinoh’un kendi poşetleri veya şişeleri ile kap değişimine gerek kalmaksızın sağım yapılabiliyor.

Kutu içerisinden standart ve büyük boy konik göğüs aparatı yer alması büyük bir avantaj. Yorumlara göre sessiz çalışıyor.

Lansinoh Süt Saklama Şişeleri (4 Adet)-53 TL

Lansinoh Süt Saklama Poşeti 50 adet-47 TL

 

Videosu için tıklayınız

 

Philips Avent Natural Tekli Elektronik/Pilli Göğüs Pompası-400 TL

Küçük yapısı ve pratikliği ile öne çıkıyor. Masaj başlığı ve 3 farklı pompa ayarı mevcut. Oturarak sağım yapma konusunda iddialılar. (Diğer markalarda sağlıklı çekim için öne doğru eğilmek gerekiyormuş) Biberona ya da süt şişelerine direk sağım yapılabiliyor. Motorlu parça hariç herşey makinede yıkanabiliyormuş. Sütün borulara temas etme şansı yok.

Paketin içeriği gayet güzel. Yedek parçalarının pahalı olması haricinde hiçbir sorun yok. Kullanan herkes memnun görünüyor.

PAKET İÇERİĞİ

Yeni Natural Elektronik Göğüs Pompası: 1 adet

Yeni Natural Biberon(125 ml): 1 adet

Yedek parçalar: 1 adet

Yeni Natural Tek Delikli Yeni Doğan Biberon Emziği: 1 adet

Emzik taşıma paketi: 1 adet

 

Anne Sütü Saklama Poşeti 25 adet-30 TL

Anne Sütü Süt Saklama Kapları 180 ml 10 adet-85 TL

Videosu için tıklayınız

 

Mamajoo Elektronik Usb Çiftli Göğüs Pompası-250 TL

Mamajoo Elektronik Usb Tekli Göğüs Pompası-200 TL

En ekonomik çözüm diyebiliriz. Kullananlarda memnular. Pratik ve küçük olması bir avantaj. Çiftli olanda 5 farklı masaj, 10 farklı çekim gücü var. Yumuşak masaj başlığı ile Avent ile yarışır. Led ekranıyla güzel görünüyor. Kendi markasındaki poşetlere ve kaplara direk sağım imkanı sunuyor.USB ve araç çakmak girişi ile çalışabiliyor.

Videosu için tıklayınız

 

Tercih ederken dikkat etmek gereken bir nokta ise; ek ekipmanlarının fiyatları. Çünkü makineyi almakla iş bitmiyor. Süt poşeti, süt kutusu, bozulmalara karşı meme başlığı v.s. hepsinin fiyatı önemli.

 

Genelde süt sağma makineleriyle 24-26 mm olan meme başlıkları veriliyormuş. Bunun bir büyüğü 27-29 mm, bir küçüğü de 21 mm'dir. Eğer sağma işleminde göğüslerde çk acı varsa bu uyumsuzluktan olabilirmiş. Alternatif başlıkları daha sonradan temin etmek mümkün tabiki.

 

Hastane tipi olanları ise kimileri çok önerirken kimileri önermiyor… Neden mi? Emzirme işlemine alışkın olmayan memenin bir anda bebekten daha yüksek hızda vakum uygulanması kılcal damarlara zarar verebilirmiş. Diğer bir görüş ise: süt çıkarmayı bilmeyen memeye yüksek vakum uygulanmazsa (özellikle erken doğum yapmış anneler için) bebekler uzun zaman ememeyecek durumdaysa, az vakum ile süt gelmez, yüksek hızlı makineler şart.

Karar sizin…

 

Sonuç olarak; Mamajoo benim için çok yeterli görünüyor.

 

Araştırmalarım sırasında bir arkadaşım resimde gördüğünüz Avent’in tekli pompasını verdi. Onu kullanacağım, memnun kalmazsam eğer Mamajoo alternatifini değerlendireceğim.

 

Bol sütlü günler dilerim :)

Merve