default_mobilelogo

12.haftadan bildiriyorum: Hala midem bulanıyor… Böyle başlamak istemezdim ama nasılsın diye sorduklarında ilk aklımdan geçen cevap midem bulanıyor! Oluyor ama söylemiyorum…

En son 8+1 deyken yazmıştım içimden geçenleri şimdi ise 11+6 dayım. Zaman gerçekten çabuk geçiyor çünkü beklenilen hep bir şeyler var… Kafalar hep dolu, planlar planlar…

12.haftanın içindeyken bir önceki yazımda bahsettiğim gibi ikili test yapıldı, sonuçlara göre risk grubundan değilim çok şükür, ilk sınavı geçtik küçük mucizemle :) 56 mm olmuş bile :D

Doktorlar ikili test zamanı cinsiyet tahminleri de yapıyorlar ama kesin değil diye de ekliyorlar. Bu nedenle henüz kimseye bir şey söylemedik, 2 hafta sonra tekrar bakacağız.

Bu hafta folik asit kullanımını sonlandırdık, mide bulantılarım nedeniyle sağlıklı beslenemediğim için vitamin takviyesine başladık. Osteocare isimli bir ilaç bu; Kalsiyum, Magnezyum, Çinko, Vitamin D içeriyor. (Doktorunuza danışmadan almayınız!)

Ayrıca kan uyuşmazlığı testi, tiroid hormonu, kan sayımı gibi testler de yapıldı hafta. Beklenildiği gibi demirle ilgili sıkıntı var ama ileri düzeyde değil. Günde 1 tane çok açık içtiğim çayıda bıraktım an itibari ile.

Hala akşam yemeğinden sonra kusuyorum, et, balık yakınından geçmiyorum, sabahları kahvaltı yapıp çıksam da işe zor gidiyorum, sabah çok zor kalkıyorum, hala sık tuvalete gidiyorum vs. vs. ama geçecekmiş, max. 2 hafta sürer bu şikayetlerin dedi doktor. Sevindim :D

 

Fiziksel rahatsızlıkların yanında çatlak kremi kullanmaya başladım, çünkü artık karnım çıkmaya başladı :) Bio-oil yağ duşlardan sonra, aklıma geldikçe de Natural Hindistan cevizi yağı kullanıyorum.

Hindistan cevizi yağını yüzüme, vücuduma, ellerime her yerime kullanıyorum doğal olduğu için. Soğuk sıkım ve doğal olanlardan olması önemli. 500 ml olanını 30 TL ye almıştım, çok da bereketli bir yağ, bol bol sürünebilirsiniz.

Ayrıca yavaş yavaş çocuk odası, eşyalarına filan da bakmaya başladım, malum öğrenecek çok detay var. Şimdilik montessori felsefesine ve düzenine yatkınım, hala araştırıyorum.

Beşik mi, anneyanı yatağımı gibi bir sürü sorum var kafamda…

 

 

Unutma!

-Bol bol su içmeyi unutma!

-Mümkünse hergün bir avuç ceviz ya!

-Yoğurdunu kendin yap ve hergün bir kase ye!

-Kendini iyi hissettiğin hergün 30 dak. yürüyüş yap!

-Hafta hafta hamilelik kitaplarının yanında çocuk gelişim kitapları da okumaya başla çünkü bir süre sonra kitap okumaya vaktin olmayacak!

 

Sevgiyle kalın,

Kendinize iyi bakın

Merve