default_mobilelogo

Bir DIY (KENDİN YAP) insanı olduğumu söyleyebilirim. Evdeki birşeylerden başka başka şeyler yaratmayı severim. Bu nedenle hçbirşeyi atmaya kıyamam J karton kutular, hediye ambalajları, kağıt poşetler… Hepsinin evimde belli bir yeri vardır ve hepsinin değerlendirmek için bir zamanı…

 

Mutfak çekmecesine rastgele atılmış kepçeler, kaşıklar, servis takımları hem kullanış açısındna beni zorluyordu hem açıp kapatırken ses çıkarıyırdu hem de birbirlerine sürttükleri için çok ses çıkarıyordu… İstediğim gibi düzenleyici bulamayınca haydi kendim yapayım dedim… Yapılışı çok kolay… Sadece biraz zaman lazım…

 

İşte resimlerle anlatımı:

İlk aşamada gerekli olan malzeleri toparlamamız lazım… Kağıt tutkalı, kaplama işlemi için beğendiniz desenli bir kağıt, makas falçata vs. Dikkat etmemiz gereken noktalara gelirsek: KAĞIT: seçtiğiniz kağıdın çok ince olmasın ben Rossmann’da yılbaşında satılan hediye kaplama kağıtlarından almıştım onlardan yaptım.

TUTKAL: uhu bali gibi başka yapıştırıcılarda kullanabilirsiniz ancak daha maliyetli olur. Resimde gördüğünüz tutkalı ben Bauhaus’tan almıştım 4,5- 5 TL gibi bir fiyatı vardı ve uzun zamandır kullanıyorum. Subazlı olması evde kullanım rahatlığı sunuyor. Damladığı yerden kurumadan silince leke bırakmadan çıkıyor.

KARTON: çok esnek olmamasına dikkat edin yeterli ben morhiponun karton kutusunu kullandım.

 

TARİF:

Bütün malzelemeleri hazırladıktan sonra çekmecenizin ölçüsünü alın ve neyi nasıl yerleştirmek istediğinizi planlayın. En uzunları beraber koyun, en genişleri aynı gere yerleştirin ve nadir kullanılan malzemeleri benim gibi arkaya yerleştirebilirsiniz. Kağıt üzerinde planlama yapmak işinizi kolaylaştırır.

1. Kartonlarınızı istediğiniz ölçülerde kesip ayarlayın. İlk defa böyle bir iş üzerinde çalışıyorsanız; Kartonları kaplamadan önce birbirine bantlayıp çekmecenize uyup uymadığını kontrol edin sonra hata yapmayın. Kartonlara uygun kağıtları da ayarlayın. Kartonların iki tarafını birden kaplayacak şekilde ölçü almayı ihmal etmeyin.

2. Hazırladığınız kartonların üzerine tutkalı sürüp başka bir karton parçası ile homojen hale getirin ki kâğıdınız fazla tutkala bulanıp yırtılmasın.

3. Bütün kestiğiniz parçalara aynı işlemi uygulayıp kapladıktan sonra kuruması için biraz (yarım saat 1 saat kadar) bekletin.

4. Birleştirme aşamasında ben sıcak silikon tabancası kullandım (daha pratik oluyor) sizede tavsiye ederim. Ancak evde yoksa uhu gibi şeffaf yapıştırıcılar kullanabilirsiniz. Ya da elinizdeki tutkalı kullanabilirsiniz ancak dikkat edin  tutkal beyazdır her tarafa bulaşıp kötü görüntü oluşturmasın.

 

Deneyecek herkese kolay gelsin...

Merve