default_mobilelogo

Bu seferki DIY projesi küçük gelen elbisemizi büyütmek…  Evlendikten sonra kilo alışı acı da olsa bir gerçek... En azından benim için öyle oldu…   

 Bir dolap dolusu kıyafetin içine giremeyince bende değerlendirme yoluna gittim... Pinterest’te yapılan araştırmalarım sonucunda bir kaç yol buldum ve bir elbisem için uyguladım. (Bu arada beni pinterestte @mervingcom olarak takip edebilirsiniz.)

Böylece hem eskileri değerlendirmiş hem de yeni masraf yapmamış oldum. Eğer küçük gelenlerinizi kimseye vermeye kınamıyorsanız, hiç giymedim saklayacağım diyorsanız ya da kime vereyim ki diyorsanız buyurun değerlendirelim...

 

Öncelikle elbisenizin size kaç cm küçük geldiğini ölçün. Bunun için ben yeni bir elbisemi, eskisinin üzerine koydum ve ölçtüm, göğüslerden ve kalçadan kaç cm eklemem gereli diye. Bu bulduğunuz rakamı ikiye bölün ve o ölçüde  bir Parça kesin. Ben siyah elbiseye siyah kendinden desenli bir kumaş seçtim.

 

Sonrasında elbisenizi iki yanından dikişlerini sökün aman dikkat edin yırtmayın elbisenizi...

Sonrasında kestiğiniz parçayı elbisenin bir tarafına teyelleyin, diğer yanını ise elbiseyi tersinden üzerinize giyin ve öbür tarafını istediğiniz darlıkta iğneleyin. Üzerinizden çıkardıktan sonra iğnelediğiniz yerleri teyelleyin ve tekrar prova edin. Eğer bir sorun yoksa makinede dikebilirsiniz.

 

Eklediğim kumaşı ben esneyen bir kumaş seçtim ki bir kaç kilo alımını daha kaldırsın. Siz de dikerken kumaşın esneyen yönünü enine getirirseniz daha faydalı bir iş yapmış olursunuz.

 

 

 

İşte bir kaç tavsiye:

 

-Eğer göğüs ölçülerimizde bir değişiklik yoksa yani sadece basen ve kalçadan dolayı elbisenin içine giremiyorsanız işlem çok kolay. Elbise kollu olsun kolsuz olsun bel oyuntusundan itibaren üçgen şeklinde yani belde sivri aşağıya doğru genişleyen bir parça elemeniz yetecektir.

-Kolsuz ve askılı elbiselerde bu işlemi uygularsanız daha kolay, kol genişletmek biraz zor oluyor.

-İşlem yapacağınız elbisenin kumaşı kenarlarından atan ve kaygan ise biraz uğraşabilirsiniz, penye ve pamuklu kumaşları seçmenizde fayda var en azından ilk deneme için.

-Astarlı elbiselere bu işlemi yapmak biraz zor olabilir çünkü hem elbiseye hem astara aynı işlemi yapmak gerekli.

 

Kolay gelsin, umarım güzel sonuçlar elde edersiniz.