default_mobilelogo

Hazır yılbaşı gelirken, etraftaki çamların kozalakları büyümeye başlamışken, doğayla içiçe bir diy projesi yapalım dedim…

 Yılbaşı süslemelerinde çok kullanlan kozalakları bu sefer kapı süsü yaparken kullanalım ve bahane ile doğaya çıkalım…

 Bu proje için ilk yapmamız gereken etkinlik bir ormana gidip kozalak toplamak ve şöyle güzel orman havasını içimize çekmek…

Doğa aktivesini başarı ile tamamladıysak yada benim kozalaklarım evde hazır diyorsanız ikinci aşama kozalakları parlatmak. Bu işlemi ağaç vernikleri ile de yapabilirsinix, evde bulunan parlatıcı ojeler ile de hangisi kolayınıza geliyorsa… Ben oje kullandım… Kuruması için 1 gün beklettim, oje kokusunun çıkması için de balkonda açık havada 1 gün beklettim.

Ve başladım süslemeyeJ

Kapı süsleri yurtdışında özellikle Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde yılardır çok moda olan, bizde ise kiminin çok sevdiği kiminin de gereksiz bulduğu bir süs. Ben sevenlerdenim… Her nekadar büyük şehirlerde apartmanlarda yaşıyor olsak ta, kapımızdaki süsü sadece karşı komşumuz ve biz görüyor olsak da ben seviyorum… Evlenirken de kapıma beyaz tüllerden bir süs yapmıştım onu da bir ara anlatırım… Bu da arkadaşıma ev hediyesi olarak yaptığım bir süs oldu.

 

 

 

Eğer siz de sevenlerdenseniz haydi hep beraber yapalım bu etkinliği…

-Kozalaklarımızı parlatıp hazırladıysak sonrasında bir mukavvadan yuvarlak bir halka kesmek olacak. Mukavva bulamazsanız, kartondan iki kat yapabilirsiniz.

- Sonrasında kartonu kaplayacak bir kağıt gerekli… Bu resimlerde gördüğünüz English Home un hediye paketlerinin kağıdı ;) Kendime yaptığımda ise Morhipo siparişlerinde kutunun içinden çıkan mor kağıtları kullanmıştım. Ancak size tavsiyem kalın kağıt kullanmanız zira morhipo’nun mor kağıdı çok ince olduğu için hem yapıştırması zor hem de üzerine yapıştıracağımız kozalakları taşıması biraz zor oluyor.

- Resimlerden de aşamalarını göreceğiniz gibi parça parça kağıtlarla yuvarlak halkamızı kaplıyoruz. Çok muntazam olması için uğraşmayın çünkü üstü kapanacağı için altı gözükmüyor.

- Sonrasında istediğiniz şekillerde kozalakları ve istediğiniz diğer süslemeleri silikon tabancası ile yapıştırmanız. Yine bir tavsiye: şeffaf silikon kullanın yoksa kötü görüntü oluşuyor.

-  Kozalak yapıştırma işlemini bitirmeden önce yuvarlağın ortasını belirleyin güzel bir kurdela bağlayın.

 

 

İşte bu kadar… Artık sizinde güzel bir kapı süsünüz var… İster kendinize yapın ister bir arkadaşınıza hediye götürün…

 

Alttaki ise kendime yaptığım ilk çalışma… Bazı yelerinde yanlışlıkla beyaz silikon kullandığım için hatalar gözüküyor :) En kısa sürede bir boş zaman yaratıp elden geçireceğim.

 

 

Deneyecek herkese kolaylıklar dilerim.

Merve