default_mobilelogo

Taşöz mü desem Thassos mu yoksa Thassou mu, nereden başlamalıyım ki bilmiyorum ama 9 günlük tatilin en aklımın kaldığı ve en zevkli 2 gününü geçirdiğim nokta oldu Thassos ... Çok doğal, çok sakin, çok yavaşlatılmış...

Pasaport, vize araç çıkışı gibi detayları bir önceki yazımda yazmıştım buradan detaylara bakabilirsiniz.
 
Cuma akşamı ile başlayan Ramazan bayramı tatilinde başladı yolculuğumuz.  Kavimler Göçü denilen bayram trafiğinde eziyet çekmeyi göze alarak; iftar sonrası saat 10 gibi 4 kişi çıktık yola. Ancak beklediğimiz gibi olmadı ve Hiç durmadan İpsala'ya vardık, işlemler Türk tarafında pek hızlı halloldu ancak Yunan Kapısında biraz beklemek zorunda kaldık. 1 saat kadar bekledikten sonra 2 de artık Yunanistan topraklarına giriş yapmıştık.
 
Sınırda; Türk Kapısında 3 kontrol noktası var.
1.Yurtdışı çıkış harcının alındığı, evrakların genel kontrol noktası,
2.Pasaport, vize, parmak izi kontrolü yapılan nokta,
3.Araç sigortası, sürücünün ehliyeti gibi araç evrakların kontrolü yapılan nokta.
 
Yunanistan kapısında ise tek bir kontrol noktası var. Her şeyi teslim ediyorsunuz, kontrol sonrası da görevli ‘okey’ diyor ve işlemler tamamlanmış oluyor.
 
Freeshop ise Türkiye ile Yunanistan kapılarından geçtikten sonraki ara noktada.
 
Hız sınırı, ceza, radar gibi uygulamaları tam bilmediğimizden dolayı km yi 110 a sabitleyip yavaş yavaş gittik Keramoti Limanı'na. Yollar çok güzel ancak otobandan çıkıp Keramoti’ye gidilen yola döndüğümüzde gece karanlığında yol çok ıssız olduğu için biraz tereddüt etmedik desem yalan olur. Çünkü yollar bizimkiler gibi ışıklı değil krizin etkileri sanırım her yer çok ıssız görünüyor.
 
Thassos’a (ΑΠΟ ΘΑΣΟ) gitmek için sabah 5 gibi Keramoti (ΚΕΡΑΜΩΤΗ) limanda hazır bekler durumundaydık. Araçlar modeline göre fiyatlandırılıyor Yunanistan'da bilginiz olsun. Ne kadar küçük araç okadar az feribot parası demek. Biz Passat için (sürücü dahil) 20 Euro her yolcu için 3,5 euro toplamda 30,5 euro tek yön feribot bileti aldık ve ilk sefer olan 6.45 feribotunu beklemeye koyulduk. Yolculuk yaklaşık 45 dak. sürüyor.  Sefer saaterine linkten ulaşabilirsiniz. O kadar çok Türk gidiyor ki Türkçe web sitesi bile yapılmış :)

 


 
Thasos Adasında konaklama yapacağımız nokta Skala Prinos(ΑΠΟ ΠΡΙΝΟ)... Limenas’tan 15 km kadar batıda. (Malimi otel ve Philoxenia hotel). Biz şans eseri bu köyümsü yerde kaldık ancak siz kalmayın:) Hem denizi iyi değil, hem de çok küçük, bir kasaba desem değil, köy desem değil, avuç içi kadar bir yer:) Kalınacak nokta önerilerimi başka bir yazıda detaylı olarak yazacağım.


Sabahın 7.30’ta otelin önüne varınca tabi şansımızı deneyelim belki odaları verirler bizlere dedik ve Malimi otelin boş olmasından kaynaklı olarak odamızı teslim aldık. Yunanlıların sevdiğim yanlarından biri de bu kuralsız ve rahat yaşamaları… Hepimiz hemen üstümüzü değiştirip; bütün gece uyumamış olmakta serde gençlik var ya boşverin yorgunluğu dedik :D Başladık tatilimizin ilk günü yaşamaya.

 

Skala Prinos’ta sahildeki en güzel mekana oturduk kahvaltı yapmak için Arco Restaurant… Heyhat Yunan kültüründe kahvaltı denen şey yok ki L Bizim gibi kahvaltıyı hayatın merkezine koyan bir halk için kahvaltısız kalmak ne demek ancak biz biliriz. Gözlerimizdeki hayal kırıklığına anlam veremeyen garson kıza yenebilecek bir şeyler söyledik ve keyfimizi kaçırmamaya uğraşarak tostlarımızı yemeğe başladık. Ne şanssızlıktır ki komşi kahvaltısını filtre kahveyle yaptığı için tost nasıl yapılır haberi yok. İşte tost diye getirdikleri, ekmek üzerine peynir konulmuş ve fırınlanmış ekmekler :D  4 kişi toplam 25 euro ödedik bu anlamsız kahvaltıya.

 

 

İlk günkü planımız adanın Batı kıyısını gezmek malum 2 günümüz var bu muhteşem Ada'yı gezmek için.

 

İlk durağımız adını çokça duyduğumuz TRİPİTİ PLAJI yada TRYPİTİ BEACH.

Adadaki birkaç büyük otelden biri bu koyda Blue Dream Palace.  Tripiti plajı aslında bu otelin sahili ancak herkes kullanabiliyor. Biz kendi sandalyelerimizi ve şemsiyemizi getirmiştik onları kullandık ilk gün acemiliğinden :)

 

Şöyleki Yunanistan'daki neredeyse bütün plajlardan extra bir ücret ödemeden faydalanabiliyorsunuz. Türkiye'deki gibi şezlong ve şemsiye başına ücret ödemeniz istenmiyor.  1-2 saat geçirdik bu plajda, biraz denize girdik biraz yol yorgunluğunu attık.

 


 

Plaj çakıllı deniz çok güzel ve sakindi. Otelin arka tarafında araçların park edildiği yerde kayaların altında bir oyuk var ve ufacık bir gölet oluşmuş istenirse resimdeki gibi kayalıkların arka tarafına yüzülebiliyor. Biz denemedik ancak bir daha gidersek mutlaka deneyeceğiz.

 

Bir sonraki hedefimiz Adanın Güney ucuna yakın olan PSİLİAMMOS PLAJI. Kalbimi çalan, huzur bulduğum, hala aklımdan çıkmayan tek plaj oldu burası. Plaj kumluk ve inanılmaz bir turkuaz rengi var. Sağ tarafta kayalıklar var fotoğraf çekmek için güzel kareler sunuyor gidenlere.

Tabi ki şezlonglar şemsiyeler, localar ücretsiz sadece yediklerinizin ücretini ödüyorsunuz:) evet localar da ücretsiz inanılmaz değil mi :) Çeşmede, Bodrumda 200-250 TL istenen localar burada ücretsiz veriliyor. Yunanistan'ın neden krizde olduğuna şaşırmak lazım :)

 

 

Fotoğraflarda photoshop yoktur :)

 

 Beach fiyatları ise aşağıda göründüğü gibi dışarıdaki fiyatlar ile hemen hemen aynılar. 4 kişi; 2 Dondurmalı frappe + 2 büyük su + 2 Greek coffee + 1 Coca-Cola toplam 24 euro ödüyoruz.

Sahilin sağ taraftındaki kayalıklar, fotoğraf çekmek için güzel kareler sunuyor gidenlere. Enteresan jeolojik oluşumlar görbileceksiniz bu kısımda.


 
Otellerimize dönüp hazırlandıktan sonra akşam yemeği için adanın 2 merkezinden biri olan Limenas 'a gittik. Limenas yani Thassos Town. Hedefimiz aslında birçok blogda okuduğum, çok kişi tarafından beğenilen Simi Restaurant’tı ancak o kadar kabalıktı ki sırada da bekleyenler olunca başka bir yer seçelim dedik ve yine kalabalık olan Mythos Restaurant’a oturduk. Fotoğraflarda göründüğü gibi porsiyonlar oldukça büyükçe her şey çok taze.

 

Burada ise, kocaman porsiyonlarla Fish mix (karides, kalamar, pirinçli midye, hamsi vs.)+ Ekstra midye dolma(40 adet)+ 2 adet meze tabağı (cacık, patlıcan ezme, peynir ezmesi, archuez)+Greek salata + Ahtapot + 5 kola + 1 meyve suyu + karpuz içn toplam 62 EURO ödüyoruz.

 

Limenas adanın iki merkezinden biri. Bu nedenle çok sayıda otel ve yemek yenecek keyifli yerler mevcut. Çarşısı geniş ve eğlenceli hediyelik satan dükkanlar bol sayıda. Sabun ve ouzo konusunda her türlü hediyelik alternatif yapmışlar.

Eğlenmek içinse yanyana 2 adet bar var, gece 3 e kadar açıklarmış ancak uykusuzluktan ölecekmiş gibi bir hisle otele dönüp güzelce uyumayı planlıyoruz bu nedenle bar disko hiç ilgilimizi çekmiyor. Siz giderseniz deneyin derim zira mekanlar güzelmiş. Öyle diyorlar…

 


 

Shall I pronounce Tasoz or Thassos  or Thassou ? I don’t know where to begin, but Thassos was the place where I spent two days in nine day holiday and where I  enjoyed most and left pleasurable in my mind…..very natural, very quiet, very slowed..

Friday night begun 9 days long national holiday, so traffic jam was  expected to be such a disaster. We, four people,  started the journey after dinner at 22.00 o’clock.  However, there was no traffic jam. We drove straight to the border gate Ipsala and arrived in Greece at 02.00 after midnight. Turkish side at the border  proceeded  quickly at visa control  but Greek side was a bit slow as compared to Turkish side and lost one hour.

 

At the border,  there are three check points at Turkish gate of the border.

  1. Documentaion control and payment of travel fee.
  2. Passport, visa, fingerprint
  3. Car insuarence, driver license papers etc

There is one check point at Greek gate of the border. You give all documents at once, the officer says ok  and it means all done, you are free to go.

The duty free shop is  just after the gates.

As  we didn’t have any idea about speed limit, traffic fine, speed trap , we had to drive at 100 km miles an hour  to the port of Keramoti. The road we drove  was very desolate  that  scared us at night journey.  We knew Greece had been in a serious economic crisis and we thought, because of this,   the road was very desolate.

We arrived at  the port of Keramoti at around 5 in the morning  in order to travel to Thassos  (ΑΠΟ ΘΑΣΟ ).  The cars are priced according to their models. The smaller car it is, much cheaper ferry fee it is charged. We paid 20 Euro for car  wolksvagen Passat  including driver only  and 3.5 euro for each person in the car and totally 30,5 euro  that was for one way ticket. The first cruise was at 6.45 am.  The journey takes 45 mins. You can find cruise timetable at this link ( link buraya ). The website is in Turkish  as there are a lot of Turksih people travelling. But you can find I  other language

It was 7.30 am we arrived in the hotel we stayed . The hotel Malimi provided the room for us as the room was empty.

Greek people looks like they don’t worry for anything,  so that we could warm up to them quickly as we were similar to them  in the way they live.

We were tired and we could have slept but we preferred to discover Thassos without any loss of time

 

We poped in to Arco Restaurant at coast  of Skala Prinos, Here is the news ; breakfast is not popular in this country, I think the huge difference between Turkish and Greek is breakfast preference. The greek don”t set up a rich breakfast like a Turkish. So, for a Turkish, there is not breakfast here. At the first morning, all we had as a breakfast  tea, toast with cheese  and some fries and we paid  25 euro for four people.

At first day, we planned to trip all west coast  and  we have 2 days. It sounds we are in rush.

First  stop was very known place that is  TRYPİTİ BEACH.

One of the biggest hotels  Blue Fream Palace is located at this bay. Tripoti beach is actually the hotel’s coast. However, the beach is open to everyone. We used our own chairs and sunshade as were new around here.

In almost every beach, sunbeds and sunshades are no  charged. But in turkey you have to pay. It was very nice surprise for us. We spent a couple of hours and rested.

The beach was  so  pebbly, quiet and the sea was so beautiful. There is a small cave at near of  the      parking area where is at the behind of the hotel. There were people  swimming  through  but  we didn’t try but next time we will.

Next stop was  PSİLİAMMOS beach in the South bottom of the island. I have to say that beach  took  my mind and heart. You can find  turquoise over there. There is reef area providing good oppourtinty for some photographies.

The beach fees are shown as below. As compared to others, those are almost same. Four people, 2 ice-cream frappe, 2 big bottle of water , 2 greek coffee and 1 coke  all totall charged for 24 Euro.

After we returned to our hotels, we drove to Limenas that is  one of two midtowns of the island. It is also called as Thassos Town. We intended to have dinenr in the restaurant Simi as we read in many blogs  but it was so crowded and we had to pop in to the restaurant Mythos. As you can see at the photos, course are very big and fresh. One course is served as Fish mix that includes prawn, calamari, oyster with rice, anchovy and  extra served stuffed mussels ( 40 pieces ) and 2 fresh starter course  including tzatziki, eggplant spreads, cheese, archuez  and Greek salad, octopus, 5 cokes. 1 fruit juice, 1 melon   was charged for  62  Euro  in total.

 Limenas is one of two midtowns of the island. Therefore, you can find many hotels and restaurants that are all nice to have a good time. Shopping districts are so wide and you can find a lot of shops to buy such amusing  things  even  soap  and Ouzo made suitable to be used as a gift.

What about night life,  there are two night clubs located side by side and open till 3 am. But, we were almost beaten by sleeplessness and we preferred to get some sleep in the hotel. I f you travel to Thassos. We recommend you to pop in to the clubs,  it was said those were good places.

 

Please wait for other blogs  ;)